۳ نکته طلایی در مورد جوشکاری لیزری آلیاژهای آلومینیوم

در جوشکاری لیزری آلیاژهای آلومینیوم چه نکاتی را باید رعایت کرد؟ آلیاژهای آلومینیوم سبک وزن هستند، هدایت حرارتی و الکتریکی خوبی دارند و کار با آنها نسبتاً آسان می ­باشد. بنابراین، جای تعجب نیست که آنها با فرکانس افزایش یافته در کاربردهای تولید محصول از باتری ­ها و بسته بندی­ های الکترونیکی گرفته تا قطعات خودرو و بسته بندی کالاهای مصرفی استفاده می ­شوند. با این حال، جوشکاری لیزری آلومینیوم به سه دلیل اصلی ذیل دشوارتر از جوشکاری فولادها می ­باشد:

  • بازتاب بالا
  • لایه اکسید سطحی
  • عناصر آلیاژی فرار

جوشکاری لیزری آلیاژهای آلومینیوم با بازتاب یا انعکاس پذیری بالا

آلومینیوم نسبت به لیزرهای Nd:YAG و فیبر با طول موج ۱۰۶۴ یا ۱۰۷۰ نانومتر منعکس کننده بالایی دارد، به این معنی که برای غلبه بر این انعکاس و توانمندسازی لیزر برای رساندن گرما به قطعه، چگالی توان بالایی لازم است.

حتما مطالعه کنید : ۳ روش جوشکار ورق فلز ، به کدام نیاز دارید؟

لایه اکسید سطحی

 برداشتن لایه اکسیدی با روش­ های مکانیکی یا شیمیایی تضمین می کند که کثیفی و آلاینده هایی که ممکن است در لایه اکسید وجود داشته باشند پاک شوند. توجه داشته باشید که باید از آبکاری در ناحیه جوش اجتناب شود زیرا معمولاً باعث ترک خوردن جوش می­ گردد.

عناصر آلیاژی فرار

انتخاب مواد برای جلوگیری از عناصر آلیاژی فرار که می­ توانند باعث تخلخل و ترک بیش از حد شوند، کلیدی است، انتخاب مواد خوب معمولا ۱۰۵۰، ۲۲۱۹، ۳۰۰۳، ۵۰۵۲، ۶۰۶۱ و ۴۰۴۷ می ­باشد. توجه داشته باشید که ۶۰۶۱ فقط در ترکیب با ۴۰۴۷ قابل جوش است (البته  ۴۰۴۳ نیز  قابل استفاده می­باشد). آلیاژ ۴۰۴۷ به دلیل محتوای سیلیکونی از ترک خوردن جلوگیری می­ نماید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *